Grillowane Steki Z Tropikalnego Tuńczyka

Grillowane Steki Z Tropikalnego Tuńczyka
Grillowane steki z tropikalnego tuńczyka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 304 kalorie, 40g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 6,21 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jeśli masz ananasa, kolendrę, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Grillowane steki z tuńczyka dla dwojga, Grillowane Steki Z Tuńczyka, oraz Steki Z Tuńczyka Z Grilla Z Cytryną.

Instrukcje

1
Aby przygotować marynatę, połącz konfitury, hoisin, sok z limonki, kolendrę, imbir i olej sezamowy w małej misce. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej SezamowyOlej Sezamowy
PrzetworyPrzetwory
KolendraKolendra
MarynataMarynata
ImbirImbir
Sos HoisinSos Hoisin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać do zamykanej plastikowej torbie lub szklanej misce; wrzucić tuńczyka z marynatą do herbu. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej grill zewnętrzny na duże ciepło i lekko ruszt olejowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty, otrząsnąć nadmiar i wyrzucić pozostałą marynatę. Gotować na rozgrzanym grillu przez 4 do 5 minut z każdej strony. Uważaj, aby nie przesmażyć - tuńczyk powinien być lekko rumiany Na zewnątrz, ale nadal lekko różowy w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
MarynataMarynata
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 23 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn