Grillowane kalmary w glazurze miodowej na zwiędłym szpinaku z kuskusem w kaparach

Grillowane kalmary w glazurze miodowej na zwiędłym szpinaku z kuskusem w kaparach
Grillowane kalmary w glazurze miodowej na zwiędłym szpinaku z kuskusem w kaparach to przystawka dla 4 osób. Za 4,11 dolara za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 26 g białka i 4 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i kup wino ryżowe, oliwę z oliwek, pieprz cytrynowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny na Czwarty Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i pescatariańską. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 79% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Wieprzowina w glazurze miodowej z więdniętymi warzywami, Łosoś w glazurze Miso z więdniętym szpinakiem i Łosoś w glazurze Miso z więdniętym szpinakiem.

Instrukcje

1
Kuskus z kaparami: Ugotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając kapary i oregano na początku gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
2
Tuż przed podaniem dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1
Posmaruj patelnię grillową lub patelnię grillową sprayem do gotowania i ustaw na średnim ogniu, aby się rozgrzało. Doprawić obie strony kalmarów solą i pieprzem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
KałamarnicaKałamarnica
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Połóż kalmary na gorącej patelni i smaż po 2 minuty z każdej strony, aż uzyskasz złoty kolor. W małej misce wymieszaj miód i wino ryżowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino RyżoweWino Ryżowe
KałamarnicaKałamarnica
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Posmaruj mieszanką obie strony kalmarów i smaż jeszcze 1 do 2 minut z każdej strony, aż będą ugotowane i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
4
W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj czosnek i gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Dodać szpinak, przykryć i gotować na parze przez 1 minutę, aż szpinak zwiędnie. Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem. Kalmary pokroić w poprzek w pierścienie i podawać z zwiędłym szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
KałamarnicaKałamarnica
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
7
Podawaj kuskus z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn