Przepis Grillowana sałatka grecka jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i pierwotne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 306 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz roma pomidory, sól koszerna, ser halloumi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łatwe grillowane kury kornwalijskie i cukinia z grecką marynatą, Tzatziki i sałatką grecką, Grecka sałatka z awokado i grillowanym kurczakiem z greckim sosem, oraz Sałatka z kurczaka i grillowanej kukurydzy z greckim jogurtem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać grill do średniej (około 177° do 450 ° F) i pocierać ruszty ręcznikiem zanurzonym w oliwie z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
2
Pomidory, ser i cebulę połączyć w dużej misce i obficie doprawić solą i pieprzem.
Dodaj 1/2 szklanki marynaty i delikatnie wrzucić do herbu. Zarezerwuj pozostałą marynatę.Nawlecz 1 ćwiartkę pomidora, 1 kawałek halloumi i 1 cebulę na szaszłyk, a następnie kolejną ćwiartkę pomidora i kolejny kawałek halloumi. Powtórz, aby zrobić 6 szaszłyków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści Mięty
Marynata
Pomidor
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
4
Umieść szaszłyki w dużym, płytkim naczyniu, wlej marynatę do miski na szaszłyki, przykryj i pozostaw marynatę w lodówce przez co najmniej 15 minut i do 12 godzin.
Wyjmij szaszłyki z naczynia, pozwalając, aby nadmiar marynaty kapał przed umieszczeniem ich na grillu. Przykryj grill i gotuj, obracając szaszłyki co 2 minuty, aż warzywa będą miękkie i zwęglone, a ser będzie miękki, w sumie około 6 do 8 minut.Około 3 minuty przed zakończeniem szaszłyków, posmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć na grillu. Gotować, aż lekko zwiędną i zwęglone na stronie cięcia, o 3 minutes.To podawać, przenieść grillowaną rzymską, kebaby i oliwki (jeśli używasz)na duży półmisek. (W razie potrzeby wyjąć ser i warzywa ze szaszłyków i posiekać wszystkie składniki sałatki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Marynata
Romaine
Ser
Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
Kasztany Wodne, Julienne
6
Skropić kilka łyżek pozostałej marynaty nad sałatką, przekazując resztki marynaty z boku.