Grillowana pierś z kaczki z groszkiem miętowym
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do pudełka z przepisami, grillowana pierś z kaczki z miętowym groszkiem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 7,11 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 609 kalorii, 55g białka, oraz 31 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka groszku ogrodowego, tymianku, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Pieczona pierś z kaczki z groszkiem, Grillowane kebaby Żubrowe na groszku miętowym, oraz Przyprawa przetarta grillowana pierś kaczki z grillowaną brzoskwinią i sałatką z koziego sera są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Obrać groszek i odstawić. Miętę posiekać i zmiksować na maśle. Poklep kaczkę do sucha papierem kuchennym i umieść na olejowanym stojaku na patelni do grillowania (lub umieść mały stojak na ciasto na patelni do pieczenia). Użyj długiego ostrego noża, aby zdobyć skórę kaczki w diamentowy wzór kratki.
Posypać skórę solą i suszonymi ziołami. (Jeśli chcesz, kaczkę, groszek i masło miętowe można teraz przykryć i odstawić w chłodnym miejscu na kilka godzin, aż będą gotowe do gotowania).
Rozgrzej grill do bardzo gorącego. Grilluj piersi kaczki przez 10 minut (patrz uważnie jak to robisz, bo gorący tłuszcz może się rozpryskiwać), aż skóra się zarumieni i uzyska większość tłuszczu ostrożnie wylej to i rezerwy do pieczenia ziemniaków. Kaczkę obróć i grilluj na miąższu przez 5-10 minut, w zależności od tego, jak rzadkie mięso lubisz. Wyłącz ogień i pozwól kaczce odpocząć podczas przygotowywania groszku.
Gotować groch we wrzącej osolonej wodzie przez 3-5 minut lub aż groch będzie po prostu miękki i nadal jasnozielony.
Odcedzić w durszlaku i powrócić do gorącej patelni z masłem miętowym. Wrzucić groszek, aż równomiernie pokryje się masłem.
Piersi kaczki podawać w całości lub w plasterkach z groszkiem mielonym, w towarzystwie młodych ziemniaków z masłem.