Grecka jagnięcina z ziołami i czosnkiem
Grecka jagnięcina z ziołami i czosnkiem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.23 za porcję. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, wino, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety jagnięce skąpane w greckich ziołach, Noga jagnięca z czosnkiem i ziołami, oraz Noga Jagnięca Z Czosnkiem I Ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać jagnięcinę i osuszyć; odciąć nadmiar tłuszczu powierzchniowego. Małym, ostrym nożem, przeciąć szczeliny około 1/2 cala szerokości i głębokości na całej jagnięciny i wstawić kawałki czosnku.
W 9-na 13-calowe niekorozyjne naczyniu do pieczenia lub dużej misce, wymieszać wino, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sherry, tymianek, gałązki rozmarynu, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać jagnięcinę i obrócić, aby całkowicie pokryć marynatą. Przykryć jagnięcinę i schłodzić, obracając od czasu do czasu, co najmniej 2 godziny lub do nocy.
Podnieś jagnięcinę z marynaty i rozłóż płasko na naoliwionym grillu na solidnym łóżku ze średnich węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę tuż powyżej poziomu grilla tylko 4 do 5 sekund). Jeśli gotujesz na węglu drzewnym, w razie potrzeby upuść gałązki rozmarynu z marynaty na węgle, aby uzyskać aromatyczny dym. Wyrzucić marynatę. Zamknij pokrywę grilla. Jagnięcinę gotować, obracając raz, aż termometr włożony w środek najgrubszej części zarejestruje 135 dla średnio rzadkiego (jeszcze lekko różowego; pokrojony do testu), 20 do 35 minut; cienkie części będą dobrze zrobione.
Przełożyć jagnięcinę na obramowaną deskę do krojenia lub talerz, przykryć lekko folią, aby utrzymać ciepło i odstawić 10 do 15 minut. Mięso pokroić cienko i posypać solą i pieprzem do smaku.