Gotuj książkę: krewetki i makaron ryżowy, Ostatnia Wieczerza Chui Lee Luka
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc daj gotować książkę: krewetki i makaron ryżowy, Chui Lee Luk Ostatniej Wieczerzy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 907 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,84 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 2 fanów. Mieszanka krewetek, czosnku, mleka kokosowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: makaron ryżowy z chińskimi brokułami i grzybami Shiitake, Ugotuj książkę: krewetki w szalonej wodzie, Ostatnia Wieczerza Mario Batali, oraz Książka: Ostatnia Wieczerza Gordona Ramsaya, pieczeń wołowa i pudding Yorkshire dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W maszynce, zmielić szalotki, czerwone chili, czosnek, i krewetki pasty do grzywny pasty; odstawić. Krem kokosowy dusić na dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie się oddzielać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Kokosowy
Belacan
Czerwona Papryka Chili
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj mieloną, aromatyczną mieszankę i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Wymieszać z mlekiem kokosowym i puree z żółtej fasoli i dusić jeszcze 2 minuty, a następnie dodać tamaryndowca. Sos powinien być ostry, gorący, trochę kwaśny, słodki i słony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Tamarynd
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Makaron ryżowy blanszować we wrzącej wodzie, aż będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ryżowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Odcedzić i odstawić.
5
Przygotowany sos podgrzać do powolnego wrzenia. Blanch szczypiorek czosnku, kiełki fasoli, i czerwona papryka w oddzielnych partiach w krewetki i żółty SOS fasoli, aż będą tylko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Połącz warzywa i makaron ryżowy, aby utworzyć chłodną sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ryżowy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
7
Doprowadzić krewetki i żółty SOS fasolowy do wrzenia; kłusować, aż krewetki są różowe i gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Aby służyć, łyżką sosu nad krewetkami i podawać z sałatką z makaronem.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.