Gotuj książkę: krewetki i makaron ryżowy, Ostatnia Wieczerza Chui Lee Luka

Gotuj książkę: krewetki i makaron ryżowy, Ostatnia Wieczerza Chui Lee Luka
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc daj gotować książkę: krewetki i makaron ryżowy, Chui Lee Luk Ostatniej Wieczerzy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 907 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,84 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 2 fanów. Mieszanka krewetek, czosnku, mleka kokosowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: makaron ryżowy z chińskimi brokułami i grzybami Shiitake, Ugotuj książkę: krewetki w szalonej wodzie, Ostatnia Wieczerza Mario Batali, oraz Książka: Ostatnia Wieczerza Gordona Ramsaya, pieczeń wołowa i pudding Yorkshire dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W maszynce, zmielić szalotki, czerwone chili, czosnek, i krewetki pasty do grzywny pasty; odstawić. Krem kokosowy dusić na dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie się oddzielać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
BelacanBelacan
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj mieloną, aromatyczną mieszankę i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Wymieszać z mlekiem kokosowym i puree z żółtej fasoli i dusić jeszcze 2 minuty, a następnie dodać tamaryndowca. Sos powinien być ostry, gorący, trochę kwaśny, słodki i słony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
TamaryndTamarynd
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Makaron ryżowy blanszować we wrzącej wodzie, aż będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Odcedzić i odstawić.
5
Przygotowany sos podgrzać do powolnego wrzenia. Blanch szczypiorek czosnku, kiełki fasoli, i czerwona papryka w oddzielnych partiach w krewetki i żółty SOS fasoli, aż będą tylko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Połącz warzywa i makaron ryżowy, aby utworzyć chłodną sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
7
Doprowadzić krewetki i żółty SOS fasolowy do wrzenia; kłusować, aż krewetki są różowe i gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Aby służyć, łyżką sosu nad krewetkami i podawać z sałatką z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn