Glam trifle slice
Glam trifle slice zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Wiele osób naprawdę lubi to europejskie danie. Ten przepis z BBC Good Food ma 153 fanów. Mieszanka sherry, galaretka z malin, liście żelatyny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zabaglione trifle slice, Iced trifle slice, oraz Green, Glam & Gourmande.
Instrukcje
Nasmaruj bochenek o wadze 900 g, a następnie ułóż folię spożywczą tak gładką, jak tylko możesz. Użyj 1 długi pasek pieczenia pergamin do linii podstawy i końce cyny, pozostawiając niektóre wystaje na każdym końcu, aby pomóc wyciągnąć Bochenek wolny później. Criss-Krzyż kolejny kawałek pergaminu do linii podstawy i dłuższych boków.
Na warstwę kremu, namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. W rondlu delikatnie rozgrzać śmietanę i sherry. Gdy żelatyna zmięknie, wyciśnij nadmiar wody, zdejmij krem z ognia i mieszaj żelatynę do rozpuszczenia. Delikatnie ubić mascarpone i cukier puder, aż będzie gładki, następnie zeskrobać w puszce i kilka razy uderzyć, aby wyrównać. Schłodzić do zestawu około 1 godz.
Rozpocznij każdą kolejną warstwę, gdy poprzednia warstwa się schładza. Na warstwę kremu, namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Uzupełnić krem zgodnie z instrukcjami opakowania, ale używając podanych ilości. Gdy żelatyna będzie miękka, wyciśnij nadmiar wody, usuń krem z ognia i zamieszaj żelatynę aż się stopi.
Połóż folię spożywczą bezpośrednio na powierzchni kremu, aby zatrzymać tworzenie się skóry,a następnie ostudzić. Po temp. pokojowej, zeskrobać w puszce na wierzchu warstwy kremu zestawu, jak powyżej. Chill again until set.
Uzupełnić galaretkę malinową zgodnie z instrukcjami opakowania, ale używając 300 ml wody. Zalać 150 g malin, następnie przesiać. Ostudzić do temp. pokojowej, a następnie rozsypać Pozostałe maliny na ustawionej warstwie kremu w puszce.
Zalać galaretką malinową i schłodzić, aż galaretka będzie prawie gotowa.
Z tortu Madeira przyciąć brązowe brzegi, a następnie pokroić wzdłuż na duże plastry o grubości 1,5-2 cm. Przykryj galaretkę gąbką, jak puzzle, używając jak najmniejszej ilości kawałków. Lekko wcisnąć do galaretki, aby się przykleić, następnie przykryć folią spożywczą i schłodzić do całkowitego ustawienia, najlepiej na noc.
Aby służyć, Odwróć puszkę do góry nogami na talerzu do serwowania. Łatwo bochenek z puszki za pomocą zwisającego pergaminu i delikatnie odkleić folię spożywczą, a następnie pergamin. Ubijamy końcowe 250 ml śmietany z przesianym cukrem pudrem, aż będzie wystarczająco gęsta, aby utrzymać swój kształt. Łyżka do worka z jedzeniem, odcięcie rogu i rurka na górę. Rozsypać posypką, jeśli chcesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Trifle świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "