Frittata z ziemniaków, pora i indyka
Ziemniaki, Por i Frittata z indyka mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 18 i kosztuje 33 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 74 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, parmezan, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Frittata z ziemniaków, pora i indyka, Frittata ziemniaczano-porowa, oraz Frittata Ziemniaczano-Porowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ziemniaki umieścić w małym rondlu, przykryć zimną wodą i dodać szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż tylko przetargu, o 10 protokół.
Ubić jajka i mleko razem, doprawić solą i pieprzem. Ciepły olej w dużej, żaroodpornej patelni nonstick na średnim ogniu. Pory gotować, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać indyka i smażyć aż gotowane przez, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do minimum, wymieszać z ziemniakami i doprawić solą i pieprzem.
Wlać mieszaninę jaj na patelni, przechylając patelnię tak działa na krawędziach. Gotuj bez przeszkód, aż dno będzie twarde, około 10 minut, okresowo podnosząc boki, aby umożliwić przepływ jaj.
Umieścić w piekarniku i piec, aż centrum jest firma, 8 do 10 minut.
Posypać serem na wierzch.
Pokroić w kliny; podawać.