Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe "Tourtière"

Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać francuski kanadyjski wieprzowina Pie "Tourtière" spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 21 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, jabłka, mieloną wieprzowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Podobne przepisy to Tourtiere (Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe), French Canadian Tourtiere, oraz French Canadian Tourtiere I.

Instrukcje

1
CHUTNEY z rodzynkami jabłkowymi: masło rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę i smażyć przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać jabłka i pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut lub do momentu, gdy jabłka będą miękkie, a płyn odparuje. Schłodzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4
TOURTIERE: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodać mieloną wieprzowinę i gotować, rozbijając tylną drewnianą łyżką przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Dodaj cebulę, marchew i czosnek. Gotować 2-3 minuty i dodać przyprawy i zioła. Gotować przez kolejne 1-2 minuty i wymieszać z ziemniakami. Po kolejnych 1-2 minutach dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
8
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
9
Usunąć liść laurowy i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
10
Przenieść mieszaninę wieprzową do jednej z przygotowanych skorupek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
11
Drugą skorupę ciasta wyjąć z tacki foliowej na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Ciasto rozwałkować lekko posypanym mąką wałkiem do 10-calowego (25 cm) okrągłego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
13
Umieść na szczycie wypełnionego ciasta i naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Wykończenia nadmiar ciasta i flet krawędzie.
14
Wytnij małą szczelinę w górnej części, aby umożliwić ucieczkę pary. Użyj pozostałego ciasta, aby w razie potrzeby uzyskać ozdobne liście.
15
Umyć wierzch ciasta umyć jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
16
Piec przez 20 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn