Flądra Z Różowym Grejpfrutem
Flądra z różowym grejpfrutem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 985 kalorii, 90g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Na 15,39 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jeśli masz ocet balsamiczny, liść kolendry, różowy grejpfrut i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać grejpfruta można śledzić to danie główne z Grejpfrutowe ciasto jogurtowe z grejpfrutową glazurą jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Różowe babeczki grejpfrutowe z różowym grejpfrutowym lukrem serowym, Placek Różowy Grejpfrut, oraz Margarita Różowa Grejpfrutowa.
Instrukcje
Obrać grejpfruta, usuwając cały biały rdzeń. Trzymaj grejpfruta nad miską i małym, ostrym nożem, oddziel grejpfruta na segmenty, odcinając je od błony, która je oddziela. Rezerwy dwie łyżki soku w misce. Odstaw segmenty i sok na bok.Doprawić mąkę solą i pieprzem (do smaku) i rozprowadzić na talerzu.Filety rybne zanurzyć w czterech, odpylając nadmiar.
Podgrzać dwie łyżki masła w dużej patelni nieprzywierającej.
Saute flądra o trzech minut boku, aż gotowane przez i lekko rumiane. Jeśli nie możesz zmieścić całej flądry na patelni jednocześnie, zrób to na dwie zmiany lub użyj dwóch patelni.
Wyjmij flądrę z patelni i połóż na ciepłym talerzu.
Dodać pozostałe masło i szalotki do patelni i saute kilka minut.
Dodać segmenty grejpfruta, sok i ocet i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Na rybę polać sosem, posypać kolendrą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio