Flan portowy o zapachu cytrusów
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Flan o zapachu cytrusów może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 521 kalorii, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomarańczy, cytryny, bitej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Flan portowy o zapachu cytrusów, Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, oraz Bita Śmietana O Zapachu Cytrusów dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, przechylić i wstrząsnąć 2/3 szklanki cukru często, aż upłynni i zmieni kolor na bursztynowy, 3 do 5 minut. Natychmiast wlać do 10-calowej patelni do ciasta (o pojemności co najmniej 6 filiżanek). Szybko przechyl patelnię, aby rozłożyć syrop na dnie; nie musi całkowicie pokrywać.
Opłucz pomarańczę i cytrynę; obieraczką do warzyw obrać w cienkie paski kolorowe części pomarańczy i skórki cytryny. Na nieumytej patelni wymieszaj skórkę z pozostałym 1 szklanką cukru, naciskając skórkę drewnianą łyżką, aby uwolnić olej.
Do mieszanki cytrusowo-cukrowej dodać mleko i śmietanę. Ustawić na średnim ogniu i od czasu do czasu mieszać, aż do gotowania na parze (nie gotować). Przykryć patelnię i zdjąć z ognia; odstawić 10 do 15 minut.
W międzyczasie, w misce, ubić żółtka i port do blend.
Wlać gorącą mieszaninę mleka przez drobny sitko do szklanej miary 1-litrowej; wyrzucić skórkę. Stopniowo ubijać mieszaninę mleka w mieszaninę żółtka do wymieszania.
Ustaw karmelową patelnię na ciasto w nieco większej patelni do pieczenia o głębokości około 2 cali.
Mieszankę kremu zalać karmelem. Ostrożnie przenieść obie patelnie do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 350.
Wlać około 1 cala wrzącej wody do zewnętrznej patelni.
Piec, aż środek kremu ledwo jiggles gdy pie pan jest delikatnie wstrząśnięty, 40 do 45 minut. Wyjąć krem z gorącej wody i schłodzić do ostygnięcia, około 1 1/2 godziny; przykryć i schłodzić co najmniej 12 godzin lub do 2 dni.
Wsadź nóż między flan i pan edge. Odwróć duży talerz na flan; trzymając patelnię i talerz szczelnie razem, odwróć i pozwól, aby flan i syrop wyślizgnęły się. Zdejmij patelnię.
Pokrój flan na kliny i Użyj serwera pie do przeniesienia na talerze. Łyżka syropu równo na porcjach; udekorować plasterkami truskawek, jeśli chcesz.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Tridente EntreSuelos Tempranillo z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Tridente EntreSuelos Tempranillo
Głęboki czarny kolor wiśni z aromatami białego pieprzu i czarnych owoców. Jasne i odważne na podniebieniu z równym wykończeniem, które ma dobrą strukturę i przyprawę.