Flan De Queso
Flan De Queso jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz odparowane mleko, skrobię kukurydzianą, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), Flan de Queso-Flan z serem śmietankowym, oraz Krem z serem karmelowym (Flan de Queso).
Instrukcje
Połącz brązowy cukier i wodę w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu i gotuj, aż cukier rozpuści się i będzie złoty (około 5 minut), często mieszając. Natychmiast wlać do 2 (8-calowych) patelni do ciast, szybko wywracając, aż karmelizowany cukier pokryje dna patelni.
Połącz granulowany cukier i kolejne 5 składników (cukier granulowany przez serek śmietankowy) w robocie kuchennym lub blenderze i przetwarzaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać mleko, mieszając aż do dobrze wymieszanego.
Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowanymi patelniami do ciast.
Umieść patelnie w galaretowatej rolce; dodaj gorącą wodę do patelni do pieczenia na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjmij patelnie z wody. Przykryć i schłodzić 3 godziny.
Poluzuj krawędzie flan za pomocą noża lub gumowej szpatułki.
Umieść dużą płytkę do góry nogami na każdej patelni; Odwróć na talerze.
Skrop pozostałą ilość karmelizowanego syropu na flankach.
Pokrój każdy na 8 klinów.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi mięty.