Feijoada: Tradycyjny Brazylijski Gulasz

Feijoada: Tradycyjny Brazylijski Gulasz
Feijoada: tradycyjny Brazylijski gulasz wymaga około 10 godzin i 15 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 2152 kalorii, 83g białka, oraz 166g tłuszczu na porcję. Za $5.52 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Mieszanka pieprzu, cebuli, żeberek wieprzowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Bahian Brasilian Gulasz Rybny, Ozdobiony Gotowanymi Jajkami (Moqueca, Feijoada, Brazylijski Gulasz Z Czarnej Fasoli, oraz Gulasz z czarnej fasoli i mięsa - feijoada.

Instrukcje

1
Namocz fasolę w zimnej wodzie na noc, upewniając się, że są całkowicie przykryte. Solone żeberka i boczek namocz również na noc w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
2
Odcedź fasolę i włóż ją do dużego rondla z zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Namoczone solone żeberka i boczek dobrze opłucz, Dodaj do fasoli i gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
4
Podgrzej bardzo duży rondel i wlej oliwę tak, aby przykryła dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj kiełbaski, wędzone żeberka i boczek, pieprz i liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
7
Wlej ugotowaną fasolę i mięso i uzupełnij wodą. Gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę, aż mięso spadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
8
Podawaj Feijoadę z gotowanym białym ryżem, plasterkami pomarańczy i bardzo drobno pokrojonymi wiosennymi zieleniami smażonymi na oliwie z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
ZieloniZieloni
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 215 dolarów za butelkę.
Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon
Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon
Dziki i złożony z aromatycznymi suszonymi ziołami, mokrym łupkiem, morwą, fiołkami, boysenberry i asfaltem. Podniebienie jest ćwiczeniem o powściągliwej sile i złożoności. Żywe atramentowe owoce czarnej porzeczki, mokki i tytoniu dostarczają miąższu. Znakiem rozpoznawczym jest bogato teksturowane, umami jak niesamowicie długie i intensywne noszenie zrównoważone drobnymi żwirowymi taninami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn