Dżem jagodowy z rabarbarem z syropem klonowym
Dżem jagodowo-rabarbarowy z syropem klonowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 50. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jagody, uniwersalną pektynę pomona, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. 188 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tosty francuskie pieczone z jagodami z kruszonką Amaretti i syropem klonowym z jagodami, Naleśniki jagodowe z jagodowym syropem klonowym, oraz Syrop Jagodowy Klonowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i pektyny ubić w średniej misce i odstawić.
Połączyć rabarbar i 1/4 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować tylko do momentu rozpadu rabarbar, 10 do 12 minut. Tymczasem puree z jagód w robocie kuchennym lub blenderze.
Odmierz 2 szklanki duszonego rabarbaru (zastrzegaj sobie dodatkowy rabarbar do innego użycia). Do rondla wrzucić 2 szklanki rabarbaru i puree z jagód.
Dodaj sok z cytryny, wodę wapniową, masło, laskę cynamonu, anyż Gwiaździsty i fasolę wanilii i zagotuj na średnim ogniu.
Dodaj syrop klonowy i mieszankę cukier-pektyny i przywróć mieszankę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Zdjąć garnek z ognia i usunąć pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką.
Usuń i wyrzuć anyż Gwiaździsty, laskę cynamonu i fasolę wanilii. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.