Dwa Ziemniaki Anna
Dwa ziemniaki Annan jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis zawiera 10 porcji z 271 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 60 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką masło, sól morską, rdzawe ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pommes Anna (Ziemniaki Anna), Słodkie Ziemniaki Anna, oraz Ziemniaki Best-Of-Both-Worlds Anna dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść ruszt w górnej jednej trzeciej piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F. obierz słodkie ziemniaki i pokrój w krążki o grubości 1/8 cala (użyj mandoliny, jeśli ją masz). Obierz połowę rdzawych ziemniaków i pokrój w krążki o grubości 1/8 cala. (Nie spłukuj-będziesz potrzebować skrobi, aby naczynie się zestaliło.)
Posmaruj spód 10-calowej nieprzywierającej żaroodpornej patelni 4 łyżkami stopionego masła. Zaczynając na środku patelni, ułóż warstwę rdzawych plasterków ziemniaków w koncentrycznych kółkach, lekko zachodząc na nie.
Posyp szczyptą soli i odrobiną liści rozmarynu.
Ustaw patelnię na średnim ogniu. Działając szybko, dodaj pozostałe pokrojone rudy w jeszcze 2 warstwach, następnie pokrojone słodkie ziemniaki w 2 warstwach, lekko posypując większą ilością soli i rozmarynu między warstwami. (Sprawdź, czy spód brązowieje równomiernie; dostosuj ciepło w razie potrzeby.)
Skrop 4 łyżkami stopionego masła. Obierz i cienko pokrój Pozostałe rdzawe ziemniaki i dodaj je na patelnię w 2 lub 3 kolejnych warstwach, lekko doprawiając każdą warstwę solą i rozmarynem.
Skrop pozostałymi 4 łyżkami stopionego masła.
Gdy ziemniaki zarumienią się na dnie, przełóż patelnię do piekarnika i piecz, aż ziemniaki lekko zmiękną, około 30 minut.
Wyjmij z piekarnika; wyśrodkuj spód 9-calowej Formy do ciasta na powierzchni ziemniaków i mocno dociśnij kilka razy, aby warstwy się skleiły.
Wyjmij formę do ciasta i włóż patelnię do piekarnika; piec, aż ziemniaki będą miękkie, a wierzch będzie złotobrązowy, jeszcze około 20 minut.
Pozwól ziemniakom ostygnąć 5 minut na patelni, a następnie przesuń mały nóż wokół krawędzi, aby poluzować. Ustaw odwrócony talerz do serwowania na patelni i ostrożnie Przerzuć ziemniaki na talerz. Dopraw solą i pieprzem.