Duński Pudding ryżowy z migdałami
Duński Pudding ryżowy z migdałami może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na deser. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, blanszowane migdały, sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pudding ryżowy z migdałami i sosem wiśniowym, Szafranowy Pudding ryżowy z żurawiną, migdałami i pistacjami, oraz Toffi Banan Biała czekolada Pudding ryżowy z kandyzowanymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu doprowadzić mleko do wrzenia, a następnie dodać ryż. Zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu i kontynuuj gotowanie przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W małym rondlu wymieszaj sherry i żelatynę; mieszaj na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści. Wymieszać z cukrem do całkowitego rozpuszczenia, a następnie wymieszać z wanilią. Wymieszać do ryżu z posiekanymi migdałami. Przechowywać w lodówce.
Wlać śmietanę do miski i ubijać, aż pojawią się lekkie i puszyste miękkie szczyty. Złożyć do schłodzonego puddingu ryżowego.
Podawać w małych miseczkach, posypanych mrożonymi malinami.