Doskonałe steki z grilla Ribeye z laboratorium żywności
Doskonałe grillowane steki Ribeye Laboratorium żywności to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 470 kalorii, 45g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 210 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Przynosi wam poważne jedzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest super. Spróbuj Grillowane Steki Ribeye, grillowane na zimno " steki Ribeye z Gremolatą, oraz Peppered Ribeye Steaks dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki doprawiamy obficie solą. Ustaw na talerzu i pozostaw na co najmniej 40 minut lub do 4 dni. Jeśli odpoczywa dłużej niż 40 minut, namiot luźno z folią i przenieść do lodówki, aż będzie gotowy do gotowania.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Sezonuj stek pieprzem i umieść na chłodniejszej stronie grilla, przykryj i gotuj ze wszystkimi otworami wentylacyjnymi, odwracając i biorąc temperaturę co kilka minut, aż steki zarejestrują 46° dla średnio rzadkich lub 125 ° F dla średnich na natychmiastowym termometrze odczytu, łącznie 10 do 15 minut.
Przenieś steki na gorącą stronę grilla i gotuj, często przerzucając, aż głęboki char rozwinął się i rejestry temperatury wewnętrznej 125 ° F dla średnio rzadkich lub 135 ° F dla średnich, łącznie około 2 minut.
Przenieść steki do deski do krojenia i pozostawić na odpoczynek przez co najmniej 5 minut i do 1
Wyrzeźbić i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.