Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj solonego dorsza à la Brás (Bacalhau à la Brás). Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 293 kalorie, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin i 26 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieczenia ziemniaków, sól, jajka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakalhau Pieczony / Dorsz Solony, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ryby opłucz zimną wodą; umieść, skórkę do góry, w płytkim naczyniu do pieczenia. Przykryć wodą do 1/4 cala nad rybą. Przykryć i schłodzić 24 godziny, zmieniając wodę 4 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Odcedzić rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Umieść rybę w dużym rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu 12 do 15 minut lub aż ryba zacznie się łuszczyć od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Drenaż. Płatki ryb na kawałki wielkości kęsa widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
5
Podczas gdy ryba gotuje, umieść paluszki ziemniaczane w dużej misce. Przykryć zimną wodą do 1 cala nad ziemniakami; odstawić na 30 minut, aby wyciągnąć skrobię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Ziemniaczane
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Skrobia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Jajka zalać mieszanką ziemniaczaną i gotować 3 minuty lub do jajek są miękkie-jajecznica, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
18
Posypać oliwkami i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
19
Solony dorsz przed schłodzeniem solony dorsz pomógł zachować rybę. Gorszej jakości solony dorsz pochodzi z cieńszych filetów i jest tak wysuszony, że nie ma smaku. Poszukaj solonego dorsza o grubości około 1/2 cala, najlepiej z sekcji schabowej, i przynajmniej trochę giętkiego. Aby usunąć sól i nawodnić rybę, mocz ją w zimnej wodzie na dzień lub dwa, zmieniając wodę trzy do czterech razy dziennie(zmieniaj wodę częściej, jeśli moczysz rybę krócej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.