Czekoladowy tort weselny z masłem kokosowym

Czekoladowy tort weselny z masłem kokosowym
Czekoladowy tort weselny z masłem kokosowym wymaga z grubsza 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 125 g tłuszczu, oraz w sumie 1532 kalorii. Ten przepis służy 12. Jeśli masz pod ręką kawę, żółtka jaj, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Ślub wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Cynamonowo-waniliowy tort weselny z meksykańską gorącą czekoladą maślaną, Tort Weselny Vanillan Włoski Maślany, oraz Klasyczny Tort Weselny Z Nadzieniem Malinowym I Lukrem Maślanym.

Instrukcje

1
Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni. F. Lekko posmaruj 2 (9-calowe) patelnie na ciasto i ułóż DNA dyskami z pergaminu. Mąkę, kakao, proszek ancho chile, soda oczyszczona, proszek do pieczenia i sól przesiać na arkusz woskowanego papieru. Przesiać jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Masło i cukier umieść w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj z dużą prędkością, aż będzie gładkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając, aż każde z nich zostanie włączone. Kontynuuj bicie, skrobanie po bokach miski, jeśli to konieczne, aż będzie lekki i puszysty, o 5 Więcej minut. Z mikserem na małej prędkości, ubić w 1/3 mieszanki mąki. Ubić wanilią, połową maślanki i połową kawy, a następnie kolejną 1/3 mieszanki mąki. Ubij w pozostałej maślance i kawie, a następnie pozostałą mieszaninę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanych patelniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Piec przez 30 minut lub do momentu, gdy lekko naciśnięty środek odskoczy z powrotem. Ciasto schłodzić na patelni na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Na wolnym ogniu w małym rondelku zagotować śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Umieść czekoladę w dużej misce, zalej grubą śmietaną i odstaw na 1 minutę. Delikatnie ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Umieść ganache na misce wypełnionej lodowatą wodą, aby lekko schłodzić, ubijając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Zdjąć ganache z lodu i ubić trzepaczką, aż będzie lekki i puszysty. Złóż kawałki toffi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie z drutu ubijać żółtka ze średnią prędkością, aż będą kremowe i jasnożółte, około 5 minut. W rondlu nonstick połączyć cukier i syrop kukurydziany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do pełnego wrzenia toczenia bez mieszania i gotować, aż osiągnie miękką piłkę etapie (238 do 242 stopni F) na termometr cukierków. Natychmiast wlać mieszaninę do maślanej, żaroodpornej miarki, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
12
Dodaj niewielką ilość syropu do ubitych żółtek, włącz mikser na dużą prędkość i ubijaj przez około 5 sekund. Kontynuuj zatrzymywanie miksera, dodawanie syropu i ubijanie w ten sam sposób, aż cały syrop zostanie włączony i mieszanina zostanie całkowicie schłodzona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Dodać masło, 1 kawałek na raz, i beat aż włączone przed dodaniem następnego kawałka. Gdy wszystkie masło zostało zmieszane, dodać mleko waniliowe i kokosowe i kontynuować ubijanie aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
14
Pokroić każde ciasto na pół poziomo, aby łącznie 4 warstwy.
15
Nałożyć pierwszą warstwę i rozprowadzić cienką warstwą Ganache. Powtórz z pozostałymi warstwami ciasta i ganache, kończąc warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Na całe ciasto rozprowadzić cienką warstwę maślanego kremu. To się nazywa płaszcz okruchowy. Schłodzić ciasto przez około 30 minut. Całe ciasto zamrozić z pozostałym masłem. Naciśnij Kokosowe na boki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Składniki

3(zima)ancho chile proszek, opcjonalnieancho chile proszek, opcjonalnie0(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym227Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, drobno posiekana (zalecane: Valrhona)słodko-gorzka czekolada, drobno posiekana (zalecane: Valrhona)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimaślanka, temperatura pokojowamaślanka, temperatura pokojowa2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka tortowamąka tortowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisłodzone mleko kokosowe (zalecane: Coco Lopez)słodzone mleko kokosowe (zalecane: Coco Lopez)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca kawagorąca kawa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany6żółtka jajżółtka jaj3largesjajajaja3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych227Orzechy dowolne (posiekane)półsłodka czekolada, drobno posiekana (zalecane: Callebaut)półsłodka czekolada, drobno posiekana (zalecane: Callebaut)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibity toffibity toffi454Orzechy dowolne (posiekane)kubki niesolonego masła, w temperaturze pokojowej, pokrojone na małe kawałkikubki niesolonego masła, w temperaturze pokojowej, pokrojone na małe kawałki10(zima)masło niesolone, temperatura pokojowamasło niesolone, temperatura pokojowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone kakao w proszku (Najlepsza jakość jak Valrhona)niesłodzone kakao w proszku (Najlepsza jakość jak Valrhona)907Orzechy dowolne (posiekane)gruby płatkowany niesłodzony kokos (można go znaleźć w sklepach ze zdrową żywnością)gruby płatkowany niesłodzony kokos (można go znaleźć w sklepach ze zdrową żywnością)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia14
Magazyn