Tort weselny cynamonowo-waniliowy z meksykańskim kremem z gorącej czekolady

Tort weselny cynamonowo-waniliowy z meksykańskim kremem z gorącej czekolady
Potrzebujesz lacto ovo wegetariański deser? Tort weselny cynamonowo-waniliowy z meksykańskim kremem z gorącej czekolady może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1769 kalorii, 17g białka, oraz 114g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Za $3.15 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ślub będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu ancho chile, czekolady, masła i mielonego cynamonu. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 43%. Podobne przepisy to Krem z fasoli waniliowej, mus z białej czekolady z fasoli waniliowej i Syrop waniliowy na tort weselny, Tort Weselny Vanillan Włoski Buttercream, oraz Meksykańskie ciasteczka czekoladowe z lukrem cynamonowym.

Instrukcje

1
Połącz białka i cukier w misce miksera stojącego i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
(U-12) Krewetki(U-12) Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Umieść miskę nad gotującą się wodą, regularnie ubijając, aż mieszanina osiągnie 140 stopni F na termometrze z natychmiastowym odczytem, a cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
(U-12) Krewetki(U-12) Krewetki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Zdejmij miskę z ognia i ubij miksturę ze średnią lub dużą prędkością, aż beza prawie całkowicie ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Powoli dodawaj masło o temperaturze pokojowej kawałek po kawałku, aż krem nabierze konsystencji twarogu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
5
Dodaj stopione schłodzone czekoladki, przyprawy i wanilię, aż będą gładkie i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
6
Posmaruj masło mikserem stojącym, aż będzie gładkie i lekkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
7
Dodaj cukier i kontynuuj mieszanie, aż w pełni się połączą i będą puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
(U-12) Krewetki(U-12) Krewetki
8
Dodawaj 1 jajko na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. W średniej misce przesiej mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka świeżo Mielonego PieprzuMieszanka świeżo Mielonego Pieprzu
10
Połącz mleko i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
11
Dodaj porcje mieszanki mąki i mieszanki mlecznej do miksera elektrycznego, naprzemiennie, zaczynając i kończąc mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
12
Wlać równomiernie do 2 posmarowanych masłem i posypanych mąką 9-calowych foremek do ciasta.
13
Piec przez 40 minut lub do złotego-ciasto powinno oderwać się od boku i odskoczyć do dotyku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka świeżo Mielonego PieprzuMieszanka świeżo Mielonego Pieprzu
14
Ciasto mrozowe i udekoruj według uznania.

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.słodka papryka ancho chilesłodka papryka ancho chile21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby2kije6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)11 funt cukinii,1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno250(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)gorzka czekolada, stopiona i schłodzonagorzka czekolada, stopiona i schłodzona5006 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki4largesjajajaja7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprzesiana mąka uniwersalnaprzesiana mąka uniwersalna800(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(U-12) krewetki(U-12) krewetki900(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)masło niesolone, temperatura pokojowamasło niesolone, temperatura pokojowa21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej250(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)biała czekolada, stopiona i schłodzonabiała czekolada, stopiona i schłodzona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Magazyn