Czekoladowy Budyń Chlebowy
Budyń czekoladowy chleb może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 482 kalorie, 11g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut. Jeśli masz mleko, chleb chała, espresso, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady, oraz Czekoladowy Budyń Chlebowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść jajka i żółtka w karafce blendera i łącz na najniższej prędkości przez 30 sekund. Powoli dodawać cukier przez 30 sekund, a następnie dodać gorącą czekoladę wymieszać i miksować aż włączone, o 30 sekund.
Dodaj pół na pół, mleko, espresso i wanilię i zmiksuj, aż dobrze się połączą, około 30 sekund.
Masło 9 na 13-calowej metalowej patelni z 1 łyżką masła i umieścić kostkę chleba na patelni.
Czekoladę rozprowadzić na wierzchu chleba i powoli wlać budyń. Docisnąć mieszaninę za pomocą szpatułki lub tylnej części łyżki, aby dokładnie nasycić. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny lub przechowywać w lodówce do 8 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Piec, aż temperatura wewnętrzna osiągnie co najmniej 170 Stopni F, około 45 minut. Ustaw piekarnik na wysokie ustawienie broil z uchylonymi drzwiami piekarnika.
Wyjąć budyń chlebowy z piekarnika.
Pozostałe roztopione masło wlać do butelki z rozpylaczem i spryskać wierzch budyniu chlebowego. Powrót do środkowego stojaka i smażyć przez 4 do 5 minut.
Wyjąć do regału chłodzącego na 15 minut przed podaniem.