Czekoladowo-Miętowe Odciski Kciuków
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. Ten przepis od Serious Eats ma 215 fanów. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, ekstrakt z mięty pieprzowej, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowo-Miętowe Odciski Palców, Czekoladowo-Miętowe Odciski Palców, oraz Nadziewane Miętą Czekoladowe Odciski Palców.
Instrukcje
Aby czekoladowo-miętowe odciski kciuka: rozpuścić ciemną czekoladę i miętową czekoladę razem w kuchence mikrofalowej lub nad podwójnym kotłem.
Ubijać na gładką masę, następnie odstawić do ostygnięcia.
W średniej misce wymieszać mąkę, kakao w proszku i sól. Odstawić.
W misce stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek ubij masło, aż będzie kremowe.
Dodaj granulowany i brązowy cukier i ubijaj na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty, około 3 minut.
Dodać żółtka i wanilię i ponownie ubić, aż się połączą. Zeskrobać czekoladę do miksera i ubić tylko do momentu włączenia. Zeskrobać po bokach i dnie miski i dodać mieszaninę mąki na raz. Beat na niskiej prędkości, skrobanie boku miski od czasu do czasu, aż ciasto jest gładkie.
Przenieść go do arkusza folii i wkleić go w dysk; owinąć i przechowywać w lodówce, aż będzie schłodzony i twarde, co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem.
Wlać Gruboziarnisty cukier do płytkiej miseczki.
Czystymi rękami formuj kulki ciasta wielkości łyżki, dbając o to, aby nie miały grudek ani pęknięć.
Rozwałkuj każdą kulkę w grubym cukrze i umieść ją na przygotowanej blasze do pieczenia. Użyj kciuka lub małego kołka, aby zrobić Wcięcie w środku pliku cookie.
Piec przez 10 minut, wyjmij arkusz z piekarnika i użyj kciuka lub kołka, aby wcięcie było bardziej widoczne. Powrót arkusze do piekarnika i piec przez kolejne 4 do 5 minut.(Są to rodzaje ciasteczek, które mogą bardzo szybko się przeładować-wyciągnij je przy pierwszych oznakach pękania.) Ustaw blachy do pieczenia na stojaku z drutu, aby ostygły przez 5 minut. Użyj szpatułki, aby przenieść ciasteczka do stojaka, aby całkowicie ostygły przed ich napełnieniem.
Białą czekoladę umieścić w szklanej miarce z wylewką.
Umieścić krem w kuchence mikrofalowej miski lub filiżanki i kuchenka mikrofalowa go na dużą moc, aż się zagotuje, o 30 sekund.
Wlać gorącą śmietanę na białą czekoladę i odstawić na 30 sekund, a następnie ubijać, aż będzie gładka. Wymieszaj ekstrakt z mięty pieprzowej. Napełnij ciasteczka kciukiem ganache z białej czekolady i przechowywać w lodówce aż do zestawu, o 30 protokół. Uwaga: te ciasteczka świetnie smakują w temperaturze pokojowej lub bezpośrednio z lodówki. Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni.