Czarny ryż z kałamarnicą
Czarny ryż z kałamarnicą to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 578 kalorii, 25g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka atramentu kałamarnicy, oliwa z oliwek, ryż paella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z kałamarnicy i czarnego groszku, Smażone kalmary Po ' Boy z awokado i czarnym olejem Chile, oraz Stir-fried Squid with Black Bean Sauce Recipe.
Instrukcje
Jeśli kałamarnica ma macki, odciągnij je od ciała.
Pokrój kałamarnicę w paski o średnicy 1 cala. Następnie pokroić w 1-calowe kostki.
Wywar z ryb przelać do rondla, przykryć i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Umieść dużą patelnię na dużym ogniu i dodaj olej.
Dodaj kałamarnicę. Smażyć przez 2 minuty, aż w miejscach złocistych.
Dodaj sofrito i nadal gotować na średnim ogniu przez 10 protokół.
Dodaj łyżeczkę wody, jeśli sofrito zacznie przyklejać się do dna patelni.
Dodać ryż, mieszając go do kałamarnicy. Smażyć przez 10 minut, często mieszając. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać chochlę bulionu, ciągle mieszając. Gdy wywar zostanie wchłonięty, dodaj kolejną chochlę i powtarzaj, aż minie 5 minut. Rozpuścić atrament kałamarnicy w pozostałej części wywaru.
Dodaj to do ryżu,a następnie dodaj resztę wywaru. Gotować ryż przez kolejne 12 minut, często mieszając.
Dodaj picada i nadal gotować przez kolejne 2 protokół, lub aż ryż wchłania większość płynu i jest po prostu przetargu na ukąszenie. Doprawić solą, następnie podawać.
Przedruk za zgodą z rodzinnego posiłku: domowa kuchnia z Ferran Adrià przez Ferran Adrià, (C) © 2011 Phaidon Press