Czarny ryż z kałamarnicą

Czarny ryż z kałamarnicą
Czarny ryż z kałamarnicą to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 578 kalorii, 25g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka atramentu kałamarnicy, oliwa z oliwek, ryż paella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z kałamarnicy i czarnego groszku, Smażone kalmary Po ' Boy z awokado i czarnym olejem Chile, oraz Stir-fried Squid with Black Bean Sauce Recipe.

Instrukcje

1
Jeśli kałamarnica ma macki, odciągnij je od ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2
Pokrój kałamarnicę w paski o średnicy 1 cala. Następnie pokroić w 1-calowe kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
3
Wywar z ryb przelać do rondla, przykryć i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Umieść dużą patelnię na dużym ogniu i dodaj olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Dodaj kałamarnicę. Smażyć przez 2 minuty, aż w miejscach złocistych.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
5
Dodaj sofrito i nadal gotować na średnim ogniu przez 10 protokół.
6
Dodaj łyżeczkę wody, jeśli sofrito zacznie przyklejać się do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać ryż, mieszając go do kałamarnicy. Smażyć przez 10 minut, często mieszając. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać chochlę bulionu, ciągle mieszając. Gdy wywar zostanie wchłonięty, dodaj kolejną chochlę i powtarzaj, aż minie 5 minut. Rozpuścić atrament kałamarnicy w pozostałej części wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
StadoStado
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
8
Dodaj to do ryżu,a następnie dodaj resztę wywaru. Gotować ryż przez kolejne 12 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
RyżRyż
9
Dodaj picada i nadal gotować przez kolejne 2 protokół, lub aż ryż wchłania większość płynu i jest po prostu przetargu na ukąszenie. Doprawić solą, następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
SólSól
10
Przedruk za zgodą z rodzinnego posiłku: domowa kuchnia z Ferran Adrià przez Ferran Adrià, (C) © 2011 Phaidon Press
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn