Cytrynowy placek Lodowy bezowy w zapiekanej skórce z orzechów pekan

Cytrynowy placek Lodowy bezowy w zapiekanej skórce z orzechów pekan
Cytrynowy placek Lodowy bezowy w zapiekanym cieście orzechowym jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Lato. Mieszanka masła, soli, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Cytrynowy placek Lodowy bezowy z prażoną skórką z orzechów pekan, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Cytrynowy placek bezowy ze skórką z orzechów pekan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jajka i żółtka ubić w średniej misce. Roztopić masło w średniej metalowej misce ustawionej na dużym rondlu gotującej się wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Ubić w cukrze, soku z cytryny, skórce z cytryny i soli; stopniowo ubijać w mieszaninie jajecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Trzepaczka do grubości i termometr włożony do rejestrów twarogu 178 ° F do 180 ° F, około 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść do małej miski. Naciśnij folię na wierzchu twarogu; schłodzić 4 godziny. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać pekan, cukier i masło w średniej misce do zwilżenia. Naciśnij mieszaniny orzechów pekan na dnie iw górę strony 9-calowy średnicy szklanym naczyniu pie (mieszanina będzie kruchy).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Piec, aż skorupa jest lekko tosty, o 12 protokół (skorupa ześlizgnie się po bokach naczynia). Użyj tyłu łyżki, aby nacisnąć skorupę z powrotem na miejsce. Fajna skórka na stojaku. Zamrozić skorupę 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Dollop 1 1/2 szklanki lodów na skorupie; rozprowadzić na równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
5
Rozłóż lemon curd na lodach; zamrozić do jędrności, około 2 godzin. Dollop 1 1/2 szklanki zmiękczonych lodów na lemon curd; rozprowadzić na równą warstwę. Przykryć i zamrozić do twardości, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon CurdLemon Curd
LodyLody
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w średniej misce, aż pieniste. Ubij w śmietanie Tatar. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier. Beat aż sztywne szczyty tworzą. Łyżka bezy na ciasto, rozłożenie do uszczelnienia na brzegach i wirowanie dekoracyjnie. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Zamrożone ciasto. Używając kuchennego palnika butanowego, tostuj bezę, aż będzie złoty w plamach lub umieść ciasto w rozgrzanym piekarniku 260°, aż beza będzie złota w plamach, obserwując, aby zapobiec spalaniu, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
PiekarnikPiekarnik
2
Ciasto pokroić w kliny; podawać od razu.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawKruche ciasto
OkazjeLetnie
Magazyn