Cytrynowy Chleb Wielkanocny

Cytrynowy Chleb Wielkanocny
Cytrynowy chleb wielkanocny może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Za 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 70 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Naturalne barwniki jajeczne, pleciony chleb, kruche ciasto cytrynowe i inne dobre pomysły na Wielkanoc, Chleb Wielkanocny, oraz Chleb Wielkanocny dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj mleko, masło, mieszankę budyniową, jajka i 3 szklanki mąki; ubijaj do uzyskania gładkości. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (ok32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (ok
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
MlekoMleko
3
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
4
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół. Uformuj bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
6
Umieść w dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
7
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub na złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawChleb
OkazjeWielkanoc
Magazyn