Cytrynowy Chleb Wielkanocny
Cytrynowy chleb wielkanocny może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Za 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 70 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Naturalne barwniki jajeczne, pleciony chleb, kruche ciasto cytrynowe i inne dobre pomysły na Wielkanoc, Chleb Wielkanocny, oraz Chleb Wielkanocny dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj mleko, masło, mieszankę budyniową, jajka i 3 szklanki mąki; ubijaj do uzyskania gładkości. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół. Uformuj bochenki.
Umieść w dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.