Cytrynowo-koperkowy łosoś dziki
Cytrynowo-koperkowy dziki łosoś jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz zielsko koperkowe, pietruszkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Bogaty pieczony dziki łosoś alaskański z cytryną i koperkiem, Hamburgery z łososiem z koperkiem i Old Bay (i wygraj rok na dziko złowionego łososia!), oraz Pieczony dziki łosoś i koperek.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 325 stopni.Czosnek zmielić.
Połącz czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i zioła w misce.
Mix.Przetrzyj arkusz ciastek lub spryskaj oliwą z oliwek, aby zapobiec przyklejeniu (lub przykryj patelnię papierem do pieczenia).
Ułóż łososia, od strony skóry w dół, na patelni z prześcieradłami. Równomiernie rozprowadzić mieszaninę ziół na łososiu.
Piec przez około 1520 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem: temperatura wewnętrzna łososia powinna wynosić 155 stopni.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.7 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.