Cytrynowa ryba na warzywach i ryżu

Cytrynowa ryba na warzywach i ryżu
Need a pescatariańskie danie główne? Cytrynowa ryba nad warzywami i ryżem może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, smażony ryż, kukurydzę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przyprawa-przetarta ryba z ryżem cytrynowym, Marynowane Warzywa Cytrynowe, oraz Warzywa cytrynowe i makarony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni nonstick, gotować ryż i margarynę na średnim ogniu 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie złoty kolor. Wymieszać w wodzie, przyprawy z mieszanki ryżu i skórki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MargarynaMargaryna
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 10 minut.
3
Wymieszać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
4
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając.
5
Pokrój rybę na 4 porcje; ułóż na mieszance ryżowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
RyżRyż
6
Rybę posypać przyprawą cytrynowo-pieprzową; skropić sokiem z cytryny. Zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 8 do 10 minut lub aż ryby płatki łatwo z widelcem i warzywa są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WarzywaWarzywa
RybyRyby
7
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn