Cytrynowa bazylia kurczak i warzywa
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kurczak z bazylią cytrynową i warzywami może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Jeśli masz SOS smażony cytrynowo-bazyliowy, czosnek w proszku, piersi z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cytrynowo-bazyliowe warzywa i makaron, Kurczak cytrynowo-bazyliowy z bazylią Aioli, oraz PLANTERSÂ ® Penne z kurczakiem i warzywami w sosie bazyliowym.
Instrukcje
Ryż gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
W międzyczasie pokroić kurczaka w paski 2x1 / 4-calowe. Spray 12-calowa patelnia nonstick z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; posypać pieprzem i czosnkiem w proszku. Gotować i mieszać 4 do 6 minut lub do brązowego.
Dodać cebulę; gotować i mieszać 2 protokół.
Wymieszać z mrożonymi warzywami i wodą.
Ogrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do medium. Przykryć i gotować 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Wymieszać stir-fry sosu i skrobi kukurydzianej, aż gładka; wymieszać w mieszaninie na patelni.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę. Podziel ryż między miski. Top z mieszanki kurczaka.