Cynamonowe Lody Tostowe
Cynamonowe lody tostowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 91 g tłuszczu, oraz w sumie 1354 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, masło, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 414 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, Lody Cynamonowe: Bogate Włoskie Lody, oraz Cynamonowy Tost Crunch ® Ice Cream.
Instrukcje
Doprowadzić mleko i laski cynamonu do wrzenia w 2-kwartowym ciężkim rondlu, a następnie zdjąć z ognia i pozostawić strome, pokryte, 30 minut.
Podczas gdy mleko skacze, umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 149°.
Pokroić 3 kromki chleba w kostkę 1/4 cala i przełożyć do miski. Ćwiartka pozostałe 2 plastry i puls w robocie kuchennym, aby bułka tarta.
Wymieszać masło, brązowy cukier i zmielony cynamon w innej misce.
Skropić 3 łyżki masy masła na kostkach chleba i wymieszać, aby lekko pokryć.
Rozprowadzić w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia.
Dodać bułkę tartą do pozostałej masy masła i wymieszać, aby równomiernie pokryć.
Rozłóż okruchy równomiernie na innej płytkiej patelni do pieczenia.
Upiec kostki chleba i okruchy, mieszając od czasu do czasu i przełączanie pozycji patelni w połowie pieczenia, aż złoty kolor i chrupiące, o 25 minut łącznie. Schłodzić w patelniach na stojakach, a następnie przenieść bułkę tartą do miski.
Powrót mleka do wrzenia, a następnie zalać bułkę tartą i odstawić 10 minut.
Mleko wlać przez sito o drobnych oczkach do rondla, mocno naciskając na ciała stałe, a następnie odrzucając je.
W misce ubić żółtka, cukier granulowany, melasę i szczyptę soli. Powrót mieszaninę mleka do wrzenia i dodać połowę mieszaniny żółtka w wolnym strumieniu, ubijając aż dobrze połączone.
Dodać mieszankę żółtkową w wolnym strumieniu do mleka w rondlu, ubijając, a następnie gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i termometr rejestruje 170 do 79° (nie pozwól gotować).
Zdjąć z ognia i natychmiast wymieszać śmietanę, a następnie przelać krem przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski. Szybko schłodzić krem ustawiając miskę do większej miski z lodem i zimną wodą i mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, o 15 protokół. Zamrozić krem w maszynie do lodów, aż będzie prawie twardy. Złożyć kostki chleba do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 2 godziny.
Chociaż tost jest najbardziej chrupiące pierwsze 2 dni po to jest wykonane, lody utrzymuje 1 tydzień.