Cynamonowe Lody Tostowe

Cynamonowe Lody Tostowe
Cynamonowe lody tostowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 91 g tłuszczu, oraz w sumie 1354 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, masło, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 414 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, Lody Cynamonowe: Bogate Włoskie Lody, oraz Cynamonowy Tost Crunch ® Ice Cream.

Instrukcje

1
Doprowadzić mleko i laski cynamonu do wrzenia w 2-kwartowym ciężkim rondlu, a następnie zdjąć z ognia i pozostawić strome, pokryte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podczas gdy mleko skacze, umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 149°.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Pokroić 3 kromki chleba w kostkę 1/4 cala i przełożyć do miski. Ćwiartka pozostałe 2 plastry i puls w robocie kuchennym, aby bułka tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wymieszać masło, brązowy cukier i zmielony cynamon w innej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Skropić 3 łyżki masy masła na kostkach chleba i wymieszać, aby lekko pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
MasłoMasło
6
Rozprowadzić w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Dodać bułkę tartą do pozostałej masy masła i wymieszać, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MasłoMasło
8
Rozłóż okruchy równomiernie na innej płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Upiec kostki chleba i okruchy, mieszając od czasu do czasu i przełączanie pozycji patelni w połowie pieczenia, aż złoty kolor i chrupiące, o 25 minut łącznie. Schłodzić w patelniach na stojakach, a następnie przenieść bułkę tartą do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Kostki ChlebaKostki Chleba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Powrót mleka do wrzenia, a następnie zalać bułkę tartą i odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MlekoMleko
11
Mleko wlać przez sito o drobnych oczkach do rondla, mocno naciskając na ciała stałe, a następnie odrzucając je.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
12
W misce ubić żółtka, cukier granulowany, melasę i szczyptę soli. Powrót mieszaninę mleka do wrzenia i dodać połowę mieszaniny żółtka w wolnym strumieniu, ubijając aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MelasaMelasa
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Dodać mieszankę żółtkową w wolnym strumieniu do mleka w rondlu, ubijając, a następnie gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i termometr rejestruje 170 do 79° (nie pozwól gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Zdjąć z ognia i natychmiast wymieszać śmietanę, a następnie przelać krem przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski. Szybko schłodzić krem ustawiając miskę do większej miski z lodem i zimną wodą i mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, o 15 protokół. Zamrozić krem w maszynie do lodów, aż będzie prawie twardy. Złożyć kostki chleba do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
LodyLody
BudyńBudyń
KremKrem
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Chociaż tost jest najbardziej chrupiące pierwsze 2 dni po to jest wykonane, lody utrzymuje 1 tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
TostyTosty
TrudnośćEkspert
Gotowe W414 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia18
Magazyn