Curry z kurczaka z liściem limonki, trawą cytrynową i mango

Curry z kurczaka z liściem limonki, trawą cytrynową i mango
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kurczak curry z liściem limonki, trawa cytrynowa i mango może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 673 kalorie. Na 7,51 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Przepis ten zachwycił 171 osób. Ten przepis z BBC Good Food wymaga liści limonki, mleka kokosowego, zielonej fasoli i cm kawałek imbiru. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Trawa Cytrynowa-Liść Limonki, Soda cytrynowo-limonkowa, oraz Trawa Cytrynowa - Tajska Marynata Z Liści Limonki.

Instrukcje

1
Zmiksować posiekane liście limonki z resztą składników pasty curry w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Liście LimonkiLiście Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Rozgrzać olej w dużym rondlu, dodać pastę curry i gotować na średnim ogniu przez 2-3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wlać mleko kokosowe i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Dodać kurczaka, skórkę z limonki i sok, następnie przyprawić i przykryć. Delikatnie dusić przez 30 minut, aż kurczak będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
5
Zdjąć pokrywkę i gotować przez kolejne 10 minut.
6
Dodać fasolkę szparagową, mango i całe liście limonki i gotować przez 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Liście LimonkiLiście Limonki
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
7
Dodać liście kolendry tuż przed podaniem z gorącym ryżem jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Jasnożółty z zielonymi odcieniami. Pieprzny na nosie, nuty przypraw typowych dla Grüner Veltliner, aromatyczne zioła i żółte owoce. Gęsty i złożony na podniebieniu, obiecujący potencjał starzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn