Coq Au Vin jest bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 466 kalorii, 25g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jeśli masz pastę pomidorową, koniak bourbon zrobi w szczypcie, gałązki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na dużej patelni szefa kuchni lub holenderskim piekarniku smażyć lardony na średnim ogniu, aż większość tłuszczu się wyda (ale nie, dopóki nie będzie chrupiąca).
Przełóż lardony do miski za pomocą łyżki szczelinowej.Obficie posolić i pieprzyć udka kurczaka i umieścić na gorącej patelni, skórki w dół. Pozostawić w stanie niezakłóconym przez 6-7 minut lub aż skóra stanie się złotobrązowa, następnie odwrócić kurczaka, pozwalając mu lekko brązowieć na drugiej stronie.
Dodać posiekaną cebulę, seler i czosnek i smażyć do miękkości, skrobanie fond off dnie patelni, więc nie pali. Uderz w patelnię obfitym odrobiną koniaku, aby rozpalić patelnię. Pozostaw większość płynu do odparowania, a następnie dodaj czerwone wino, bulion z kurczaka, liść laurowy, tymianek i pastę pomidorową. Powrót lardons i kurczaka na patelnię i obrócić kilka razy, aby upewnić się, że każdy kawałek jest dobrze pokryte i zanurzone w cieczy. Przykryć pokrywką lekko krzywo (tak, aby para mogła uciec) i gotować na średnim małym ogniu, aż kurczak będzie miękki 35-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodaj mąkę do zarezerwowanego tłuszczu i mieszaj, aż nie będzie grudek. Gdy kurczak będzie miękki, przenieś na talerz i namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Dodać pieczarki i cebulę cipollini na patelnię i podgrzać do średniej, gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut lub aż cebula są gotowane i sos zmniejszył się nieco.
Dodać kilka łyżek sosu do mieszanki tłuszcz / mąka i wymieszać, aby uzyskać zawiesinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Dodaj zawiesinę do sosu na patelni po jednej łyżce na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu, aby upewnić się, że nie ma grudek. Nie podoba mi się mój SOS zbyt gęsty, więc zatrzymałem się około 2/3 drogi przez, ale jeśli lubisz bardzo gęsty sos, można dodać wszystkie zasmażki. Sól i pieprz do smaku, następnie z kurczaka do garnka podgrzać i zalać sosem.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Udekoruj natką pietruszki, a następnie podawaj coq au vin na puree ziemniaczanym, makaron jajeczny lub jako gulasz z chrupiącą bagietką. Lubię też posypać trochę soli wykończeniowej jak Fleur de Sel na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Bagietka
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Larroque Bordeaux Superieur. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.