Claire ' s Croque Madame
Claire Croque Madame zajmuje około 20 minut od początku do końca. To danie główne ma 651 kalorii, 31g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Za $3.3 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ogromnej leśnej szynki, mleka, cayenne i mąki. 55 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 65%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Claire ' s Croque Madame, Croque Madame, oraz Croque-Madame.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
SOS: rozpuść masło w małym rondelku na średnim ogniu.
Ubij mąkę i gotuj, utrzymując jasny kolor, około 1 do 2 minut.
Ubij mleko i zagotuj, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia. Dopraw sos solą do smaku i cayenne i gotuj dalej, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć grzbiet łyżki, około 3 minut. Dodać ser i odstawić. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. na blasze wyłożonej folią aluminiową podgrzej szynkę i tosty rogaliki. Rozpuść 1 łyżkę masła na średniej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj jajka i wodę i przykryj pokrywką, aby jajka na parze były łatwe. Na wierzch każdego dolnego plasterka prażonego rogalika łyżeczką Dijon, następnie 3 plasterkami gorącej szynki i 1 nad łatwym jajkiem. Nałóż sos serowy na jajko i pozostaw nieco otwartą twarzą, kładąc górny kawałek rogalika na boku.
Udekoruj natką pietruszki lub szczypiorkiem i podawaj.