Ciepły Sos Jagodowy
Ciepły sos jagodowy wymaga z grubsza 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 92 grosze za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Sprawdza się jako bardzo przystępny SOS. Jeśli masz zmielony cynamon, jagody, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto lodowe z ciepłym sosem borówkowym, Jogurt grecki z ciepłym sosem czarno-jagodowym, oraz Ciepłe bułeczki z nektaryną i jagodami.
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu połącz jagody, 1/4 szklanki wody, sok pomarańczowy i granulowany słodzik SPLENDA®. Delikatnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
W filiżance lub małej misce, wymieszać skrobię kukurydzianą i 1/4 szklanki zimnej wody. Delikatnie wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej z jagodami, aby nie rozgnieść jagód. Dusić delikatnie, aż wystarczająco grube, aby pokryć tył metalowej łyżki, 3 do 4 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem migdałowym i cynamonem. Cienki sos z wodą, jeśli jest zbyt gęsty dla Twoich upodobań.