Ciemna Czekolada-Cherry Creme Brulee

Ciemna Czekolada-Cherry Creme Brulee
Ciemna czekolada-Cherry Creme Brulee to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mało kto lubi ten deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz kakao słodko-gorzki czekolada pieczenia chipsy, kirsch, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to Gorzka Czekolada Crème Brûlée, Gorzka Czekolada Crème Brûlée, oraz Gorzka czekolada Creme Brulee z cukrem waniliowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. w małym ciężkim rondlu, gotować i wymieszać 1/2 szklanki pół na pół i Ghirardelli® 60% kakao słodko-gorzkie czekolady pieczenia chipsy na małym ogniu tylko do stopienia czekolady. Stopniowo trzepać w pozostałych 1 1/4 szklanki pół i pół. Przyprowadź do simmering.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny
Kawałki Do PieczeniaKawałki Do Pieczenia
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Zdjąć z ognia.
3
W międzyczasie, w średniej misce, ubij razem żółtka, 1/3 szklanki cukru, kirsch lub wanilii, i sól tylko do połączenia. Powoli ubić gorącą mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
KirschKirsch
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść sześć 5-do 6-uncji brojlerów-proof ramekins w 3-quart prostokątne naczynie do pieczenia. Wiśnie i mieszaninę czekolady podzielić równomiernie między ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
5
Umieść naczynie do pieczenia na stojaku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Wlać tyle wrzącej wody do naczynia do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boków ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Piec przez 35 do 40 minut lub aż mieszanina jest ustawiona (centra będą lekko wstrząsnąć). Ostrożnie wyjąć ramekiny z wody; schłodzić na stojaku z drutu przez 30 minut. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Pozostaw kremy w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
9
Wierzch kremu posypać 2 łyżkami cukru. Używając palnika kulinarnego, podgrzewaj, aż cukier się stopi. (Lub, jeśli nie masz latarki, piecz 3 do 4 cali od ciepła przez 4 do 5 minut lub tylko do momentu, gdy cukier zacznie się topić; uważnie obserwuj, aby cukier się nie palił).
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
10
Podawać natychmiast. W razie potrzeby, top z odrobiną bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn