Ciemna Czekolada-Cherry Creme Brulee
Ciemna czekolada-Cherry Creme Brulee to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mało kto lubi ten deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz kakao słodko-gorzki czekolada pieczenia chipsy, kirsch, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to Gorzka Czekolada Crème Brûlée, Gorzka Czekolada Crème Brûlée, oraz Gorzka czekolada Creme Brulee z cukrem waniliowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. w małym ciężkim rondlu, gotować i wymieszać 1/2 szklanki pół na pół i Ghirardelli® 60% kakao słodko-gorzkie czekolady pieczenia chipsy na małym ogniu tylko do stopienia czekolady. Stopniowo trzepać w pozostałych 1 1/4 szklanki pół i pół. Przyprowadź do simmering.
W międzyczasie, w średniej misce, ubij razem żółtka, 1/3 szklanki cukru, kirsch lub wanilii, i sól tylko do połączenia. Powoli ubić gorącą mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj.
Umieść sześć 5-do 6-uncji brojlerów-proof ramekins w 3-quart prostokątne naczynie do pieczenia. Wiśnie i mieszaninę czekolady podzielić równomiernie między ramekiny.
Umieść naczynie do pieczenia na stojaku piekarnika.
Wlać tyle wrzącej wody do naczynia do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boków ramekins.
Piec przez 35 do 40 minut lub aż mieszanina jest ustawiona (centra będą lekko wstrząsnąć). Ostrożnie wyjąć ramekiny z wody; schłodzić na stojaku z drutu przez 30 minut. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub do 24 godzin.
Pozostaw kremy w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
Wierzch kremu posypać 2 łyżkami cukru. Używając palnika kulinarnego, podgrzewaj, aż cukier się stopi. (Lub, jeśli nie masz latarki, piecz 3 do 4 cali od ciepła przez 4 do 5 minut lub tylko do momentu, gdy cukier zacznie się topić; uważnie obserwuj, aby cukier się nie palił).
Podawać natychmiast. W razie potrzeby, top z odrobiną bitej śmietany.