Ciasto z rabarbarem i kremem z maślaną kruszonką
Rabarbar & custard pie with butter crumble może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 397 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.15 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kartonu pojedynczej śmietany, masła, mielonego imbiru i ekstraktu z wanilii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 539 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Rabarbar & truskawkowa kruszonka z kremem, Humpy Creek rabarbar Crumble with Custard, oraz Humpy Creek rabarbar Crumble with Custard.
Instrukcje
Pokroić rabarbar na kawałki wielkości kęsa, następnie umieścić je na patelni z połową cukru i ogrzać, aż cukier się rozpuści. Natychmiast przełóż rabarbar do miski z sokami i pozostaw do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 180C / gaz 4 / Wentylator 160C.
Ciasto rozwałkować dość cienko i wyłożyć na głęboką, luźną blachę o średnicy 24 cm. Wyłożyć papierem natłuszczonym i fasolą do pieczenia i piec około 20 minut, aż ciasto będzie blado złociste i nie będzie już surowe.
Ubić razem jajko i żółtko, ekstrakt waniliowy, pozostały cukier i mąkę. Stopniowo ubijaj śmietanę z dowolnym sokiem z rabarbaru(powinieneś mieć łyżkę stołową lub dwie). Teraz łyżkę rabarbaru przełożyć do przygotowanego ciasta i zalać mieszanką śmietanową.
Obróć temperaturę piekarnika do 200C/ Gaz 6 / wentylator 180C i piec około 20 minut, lub do momentu, gdy krem będzie bardzo lekko ustawiony, a na wierzchu pojawi się cienka skórka.
Wszystkie składniki polewy wymieszać i równomiernie wymieszać na cieście. Włożyć do piekarnika na kolejne 15 minut lub do momentu, aż kruszonka będzie się złociała, a krem ustawi się z odrobiną chwiejności. Górna część ciasta może wzrosły i pęknięty, gdy wziąć go z piekarnika, ale nie martw się, jak to osiądzie z powrotem na chłodzenie.