Ciasto Kokosowe Cytrynowe

Ciasto Kokosowe Cytrynowe
Lemon Coconut Cake może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 14. Za 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 18g tłuszczu i w sumie 416 kalorii. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, mleko, tłuszcz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Ciasto kokosowe babci Yearwood z polewą z cytryny kokosowej, Full House: Babeczki Kokosowe, Nadzienie Z Twarogu Cytrynowego, Lukier Kokosowo-Cytrynowy, Prażony Kokos, oraz Ciasto Kokosowe Cytrynowe są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść białka w małej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. W dużej misce śmietanę i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Ubij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SkracanieSkracanie
WaniliaWanilia
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodaj do śmietany na przemian z mlekiem. Ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty; stopniowo składać w kremową mieszankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Białka JajBiałka Jaj
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
3
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec w temperaturze 350° przez 18-20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut; wyjmij z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
W ciężkim rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Mieszaj w wodzie, aż będzie gładka. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość nadzienia do żółtek jaj; wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia. Dodaj sok z cytryny i masło. Schłodzić, bez mieszania, do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
8
W dużej misce śmietanę i cukier cukierniczy na lekką i puszystą masę; ubij wanilię. Stopniowo dodawaj wodę, ubijając do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
SkracanieSkracanie
WaniliaWanilia
KremKrem
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Rozłóż nadzienie między warstwami ciasta. Mróz wierzch i boki ciasta; posypać kokosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto kokosowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn