Ciasto Francuskie Brie
Ciasto francuskie Brie może być tylko skórką, której szukasz. Za $1.15 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 14g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś pokrojone migdały, ser, krakersy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Spróbuj Brie i karmelizowana szalotka ciasto francuskie Brie tarta, Brie w cieście francuskim, oraz Wieniec z ciasta francuskiego z Brie dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pokrój Brie poziomo na pół.
Posyp jedną pokrojoną stronę Brie serem pleśniowym; na wierzch z pozostałym Brie.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 14 cali. kwadrat.
Odetnij rogi, aby zrobić okrąg.
Rozłóż dżem do 1 cala. krawędzi ciasta; posypać orzechami.
Umieść Brie na wierzchu; Złóż ciasto na serze i ściśnij brzegi, aby uszczelnić.
Połóż szew stroną do dołu na nie natłuszczonej blasze do pieczenia.
Posmaruj wierzch i boki ciasta jajkiem.
Piec w temperaturze 400° przez 20 minut lub na złoty kolor. Natychmiast wyjmij z blachy do pieczenia.
Odstaw na 1 godzinę przed podaniem.