Ciasto Czekoladowe Mafioso

Ciasto Czekoladowe Mafioso
Ciasto czekoladowe Mafioso może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 15. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Za 51 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 34 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mleka, białek jaj, mąki tortowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Spowiedź Jestem tortem pozbawionym ... tort czekoladowy z lukrem z serka śmietankowego i satynową polewą czekoladową, Czekoladowy tort urodzinowy: diabelskie ciasto z bogatym lukrem czekoladowym, oraz Czekoladowy tort urodzinowy: diabelskie ciasto z bogatym lukrem czekoladowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj 1/2 szklanki kakao i 3/4 szklanki wrzącej wody; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W innej małej misce rozpuść sodę oczyszczoną w śmietanie, mieszając je razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W dużej misce posmaruj 1/2 szklanki masła i 2 szklanki cukru. Stopniowo mieszaj mieszankę śmietany i kakao na przemian z suchymi składnikami. Ubijaj na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać białka i 1 1/2 łyżeczki wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Nasmaruj patelnię 9 x 13 cali i wlej do niej ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec w temperaturze 300 stopni F (150 stopni C) przez 50 minut. Mróz z lukrem czekoladowym La Famiglia (poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Aby zrobić lukier czekoladowy La Famiglia: śmietana 6 łyżek masła lub margaryny w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj 3/4 szklanki kakao i cukier cukierniczy na przemian z mlekiem; ubijaj, aż rozprowadzi konsystencję. W zależności od pożądanej konsystencji można użyć więcej lub mniej mleka. Dodaj wanilię. Daje to około 2 filiżanek lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
MlekoMleko

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto czekoladowe naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn