Ciasteczka z podwójną czekoladą i espresso

Ciasteczka z podwójną czekoladą i espresso
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj ciasteczka Double Chocolate i Espresso. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 1,09 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 5 g białka i 18 g tłuszczu. Ten przepis wypróbowało i polubiło 117 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, ziaren espresso w czekoladzie, półsłodkich kawałków czekolady i półsłodkiej czekolady. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 31 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 36%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasteczka z podwójną czekoladą i espresso, Ciasteczka z podwójną czekoladą i Ciasteczka z podwójną czekoladą i espresso.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub matami silikonowymi. Odłożyć na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso W Ciemnej CzekoladzieZiarna Espresso W Ciemnej Czekoladzie
1/3 Szklanki Ziaren Espresso W Ciemnej Czekoladzie1/3 Szklanki Ziaren Espresso W Ciemnej Czekoladzie
Ziarna Espresso W Ciemnej CzekoladzieZiarna Espresso W Ciemnej Czekoladzie
3
W małej misce połącz czekoladę i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Półsłodkich Kawałków Czekolady (zalecane: Nestle Toll House)1 Szklanka Półsłodkich Kawałków Czekolady (zalecane: Nestle Toll House)
Półsłodkie Chipsy Czekoladowe (polecane: Nestle Toll House)Półsłodkie Chipsy Czekoladowe (polecane: Nestle Toll House)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady, Pokrojonej Na 1/2-calowe Kawałki (zalecane: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady, Pokrojonej Na 1/2-calowe Kawałki (zalecane: Ghirardelli)
4
Miskę postaw na garnku z ledwo gotującą się wodą i mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Czekolada, Pokrojona Na 1/2-calowe Kawałki (zalecane: Ghirardelli)Półsłodka Czekolada, Pokrojona Na 1/2-calowe Kawałki (zalecane: Ghirardelli)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
W misie robota kuchennego drobno posiekaj ziarna espresso w czekoladzie. W średniej misce wymieszaj posiekane ziarna espresso, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Espresso Pokryte CzekoladąZiarna Espresso Pokryte Czekoladą
Ziarna EspressoZiarna Espresso
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
W drugiej średniej misce wymieszaj cukier, jajka, wodę i ekstrakt waniliowy. Stopniowo dodawaj suche składniki i mieszaj, aż masa będzie gęsta i gładka. Wlać roztopioną czekoladę. Wmieszaj kawałki czekolady. Za pomocą łyżki do ciastek lub lodów nałóż 1/4 szklanki ciasta na przygotowane blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Piec, aż lekko się napęcznieje, a wierzchołki zaczną pękać, od 18 do 20 minut. Pozostaw ciasteczka na blasze do całkowitego ostygnięcia i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco

Ciasteczka świetnie komponują się z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W31 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn