Chutney Morelowo-Migdałowy
Chutney morelowo-migdałowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 885 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 5 i kosztuje 4,11 zł za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz morele, złote rodzynki, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Dorsz z migdałami z chutneyem morelowym, Chutney Morelowy, oraz Chutney Morelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserw, używając sześciu słoików wielkości kufla.
Umieść migdały na patelni o szerokości 9 cali i piecz w piekarniku 350, aż będą złote, potrząsając patelnią od czasu do czasu, 8 do 10 minut.
Pit i grubo posiekać morele; powinieneś mieć 3 1/3 szklanki. Łodyga, nasiona i grubo posiekać paprykę; należy mieć 3 1/3 szklanki. Posiekaj i drobno posiekaj pomarańcze i cytryny (w tym skórkę); powinieneś mieć 1 1/3 szklanki pomarańczy i 1 szklankę cytryn, w tym soków.
Na patelni 8-do 10-ćwiartkowej połącz migdały, morele, paprykę, pomarańcze, cytryny, cebulę, cukier, ocet, krystalizowany imbir, rodzynki, sól, mielony imbir i czosnek. Zmierz objętość (patrz "Sunset' S Canning Tips " doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średnio-wysokiej i często mieszać, aż mieszanina jest gęsta i zmniejszona o 1/3, o 35 protokół.
Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę w każdym słoiku i przetwarzając słoiki przez 10 minut (patrz UWAGI).
Dodaj masło do dżemów i galaretek, aby zapobiec tworzeniu się piany podczas gotowania. Jeśli pominiesz masło, zetrzyj pianę przed nalaniem dżemu lub galaretki do słoików. Przepis daje około 1/4 szklanki mniej.
Zmierz cały cukier do miski przed rozpoczęciem przepis. Wiele przepisów na konserwy wymaga dodania dużej ilości cukru, gdy mieszanina już się gotuje; pomiar z wyprzedzeniem upraszcza ten krok i zapobiega błędom.
Użyj miarki, aby zmierzyć objętość. Niektóre przepisy wymagają zmniejszenia mieszanki o pewną ilość. Aby to łatwo sprawdzić, włóż czystą, drewnianą linijkę do patelni przed gotowaniem i zmierz, jak daleko jest mieszanka. Następnie gotować zgodnie z zaleceniami, aż zmniejszy się o określony procent. Na przykład, jeśli niegotowana mieszanina mierzy 4 cale na patelni i przepis mówi, aby zmniejszyć o połowę, gotować do 2 cali.