Chrupiące Frytki Cajun
Chrupiące powlekane frytki Cajun może być tylko przystawka szukasz. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz pod ręką sól, mąkę kukurydzianą, olej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Podobne przepisy to Parmezanem frytki ze słodkich ziemniaków, BFF Chrupiący Kurczak Powlekany, oraz Chrupiące kawałki bakłażana w panko.
Instrukcje
Pokrojone ziemniaki przekładamy do dużej miski z zimną wodą. Moczyć przez 10 minut. W dużej plastikowej torebce zamykanej połączyć mąkę kukurydzianą, mączkę kukurydzianą i przyprawę Cajun. Wstrząśnij torebką, aby się zmiksować.
Ziemniaki odcedzić, ale pozostawić mokre.
Umieść frytki w plastikowej torbie z przyprawą i wstrząśnij, aby pokryć.
Rozgrzać olej w frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C).
Gotować frytki w gorącym oleju przez 7 do 10 minut, lub aż złoty kolor brązowy.
Wyjąć z frytkownicy do ręczników papierowych, aby osuszyć. Doprawić niewielką ilością soli.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Torres Pazo das Bruxas Albarino. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Jaskrawożółty z zielonkawym brzegiem. Intensywnie aromatyczny z białymi nutami kwiatowymi, cytrusowymi i białymi brzoskwiniami. Dostępne, słodkie i hedonistyczne po wejściu. Wyróżnia się czystą kwasowością, która przenosi się na środek. Długie i trwałe na finiszu.Doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Idealnie komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie zapewnia idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.