Chrupiąca jarmuż z dipem cytrynowo-jogurtowym
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Chrupiący jarmuż z dipem cytrynowo-jogurtowym może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 40 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, grecki jogurt, kędzierzawy jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chrupiąca jarmuż z dipem cytrynowo-jogurtowym, Pieczony bakłażan i chrupiąca jarmuż z jogurtem, oraz Chrupiące pieczone jarmuż z 3-Składnikowym dipem jogurtowym feta.
Instrukcje
W misce, wrzucić jarmuż z wszystkich, ale 1 łyżka oliwy z oliwek i połowę czosnku.
Rozłóż jarmuż na 2 blachach do pieczenia i piecz w górnej i dolnej części piekarnika przez około 15 minut, aż będzie ostry; przesuń Patelnie od góry do dołu w połowie. Jarmuż przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy na duży talerz.
W małej misce ubijamy jogurt ze skórką z cytryny i sokiem oraz pozostałym czosnkiem i 1 łyżką oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z pieczoną jarmuż.