Chleb Ziemniaczano-Koperkowy
Chleb ziemniaczano-koperkowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru chleba. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 32 i kosztuje 25 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, ciepłe mleko, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chleb koperkowy zaczyna się od ciasta koperkowego, Chleb Koperkowy, oraz Koper kminkowy chleb żytni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć 5 protokół.
Rozpuścić drożdże w ciepłym mleku w małej misce; odstawić 5 minut.
Połącz cebulę, ziemniaki, sól i ser w dużej misce.
Dodać mieszaninę mleka i koperek; mieszać aż dobrze połączone.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 6 szklanek mąki do mieszanki cebuli; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylgnęło do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (8
40 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Ciasto podzielić na 2 porcje.
Zwiń każdą porcję w prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwinąć prostokąty szczelnie, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypać szwy i końce do uszczelnienia.
Umieścić rolki, szew boki w dół, w 2 (9 x 5 cali) Patelnie Bochenek pokryte sprayem do gotowania. Ciasto zalać sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (8
20 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Połączyć wodę z jajkiem, mieszając trzepaczką. Pieczywo delikatnie posmarować mieszanką jajeczną.
Piec w 350 przez 40 minut lub do brązowego na dole i dźwięk puste po naciśnięciu.