Chleb Makowy
Chleb makowy może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz zmielone migdały, mąkę, drożdże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 46%. Spróbuj Chleb Z Makiem Cytrynowym, Cytrynowy chleb makowy z żurawiną, oraz Cytrynowy Chleb Bananowy Z Makiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i cukier przesiać do miski. Wymieszać drożdże i zrobić dobrze.
Na patelni z masłem podgrzać mleko i cytrynę.
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, a następnie wymieszać z suchymi składnikami. Zagnieść ciasto na gładką i elastyczną masę i przykryć w misce.
Niech wzrosną w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar. Podczas gdy ciasto rośnie zacząć na nadzieniu. Roztopić masło na średniej wielkości patelni i dodać wszystkie nasiona maku z wyjątkiem 1 łyżki stołowej.
Dodać miód, rodzynki i skórkę. Gotować na niskim 5 protokół i zdjąć z ognia, dodać migdały i ostudzić. Żółtko z cukrem zmiksować i ułożyć na masę makową. Zacznij rozwałkować ciasto na mące na 12 na 12-calowy kwadrat.
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala.
Rozłóż nadzienie w granicach 1 cala od krawędzi ciasta.
Obróć oba końce w kierunku środka.
Posmarować oliwą z oliwek i przykryć folią i odstawić na 1 godzinę.
Posmarować mlekiem i posypać pozostałym makiem.
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni przez 30 minut lub do złotego koloru.