Chipotle Lime Fish Tacos

Chipotle Lime Fish Tacos
Chipotle Lime Fish Tacos to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Mieszanka soku z limonki, ryby takie jak tilapia, kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis z szafy gotowanie ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chipotle - Lime Fish Tacos, Grillowane Tacos rybne z Chipotle-dressing Limonkowy, oraz Chipotle Fish Tacos.

Instrukcje

1
Marynuj rybę w oleju, soku z limonki, proszku chili, kminku, soli i pieprzu przez 10-20 minut.Grillować rybę na średnim ogniu, aż do ugotowania, około 4-6 minut na stronę. Ryba będzie gotowana, gdy łatwo się płatkuje i nie jest już półprzezroczysta.Płatki ryb i serwować w tortille przyozdobione ulubionymi dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćNormalny
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn