Chile-potarte krewetki z koktajlem kukurydzianym z awokado
Chile-przetarte krewetki z koktajlem kukurydzianym z awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.98 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 38g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz czosnek sól, pieprz, awokado i salsa kukurydziana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Awokado-bazyliowy makaron z cukinią z Chile-limonką krewetki i kukurydza, Chile-stek z kremową kukurydzą, oraz Chile-potarty stek z kukurydzą i czerwoną papryką.
Instrukcje
Krewetki opłucz pod zimną bieżącą wodą, a następnie osusz je ręcznikami papierowymi.
Umieść proszek chile, sól czosnkową, kolendrę, oregano, kminek i pieprz w misce do mieszania i ubijaj, aby wymieszać.
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu. Wymieszać z oliwą z oliwek.
Niech krewetki marynować w lodówce, pokryte, przez 30 minut do 1 godziny.
Gotować krewetki, zgodnie z poniższymi instrukcjami dla każdego z grillów, aż po prostu gotowane przez. Po zakończeniu krewetki zmieni różowawy biały i będzie czuć firmy w dotyku.
Łyżka salsy z awokado i kukurydzy do 4 dużych kieliszków martini lub miski do serwowania. Serweta 4 gorących krewetek na krawędzi każdego szkła lub miski i służyć na raz. Albo na zimny koktajl z krewetek, niech gotowane krewetki ostygną do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce krewetki, pokryte, dopóki nie są schłodzone przed podaniem ich z salsą. Gotowane krewetki można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Rozgrzej grill; jeśli grill kontaktowy ma regulację temperatury, rozgrzej grill do wysokiej.
Umieść patelnię pod przednią częścią grilla. Po przygotowaniu do gotowania lekko natłuścić powierzchnię grilla.
Marynowane krewetki umieść na gorącym grillu, a następnie zamknij pokrywkę. Krewetki zostaną wykonane po gotowaniu 1 do 3 minut.
Umieść patelnię grillową na kuchence i rozgrzej ją do wysokiego na średnim ogniu. Gdy patelnia grillowa jest gorąca, kropla wody będzie pełzać na patelni. Gdy gotujemy, lekko naoliwiamy grzbiety patelni grillowej.
Umieść marynowane krewetki na gorącej patelni grillowej. Zostaną one wykonane po gotowaniu 1 do 3 minut na stronę.
Rozgrzej grill do wysokości, a następnie, jeśli nie ma powierzchni nieprzywierającej, szczotkuj i nasmaruj ruszt grillowy.
Marynowane krewetki ułożyć na gorącym ruszcie. Zostaną one wykonane po gotowaniu 1 do 3 minut na stronę.
Rozgrzej grilla do wysokości; nie ma potrzeby smarowania rusztu.
Umieść marynowane krewetki na gorącym grillu. Zostaną one wykonane po gotowaniu 2 do 4 minut na stronę.
Rozgrzej czerwone Żary pod siatką i rozgrzej ją przez 3-5 minut. chcesz gorącego, 2-3-letniego ognia. Gdy gotujesz gotować, szczotkuj i olejuj siatkę.
Marynowane krewetki ułożyć na gorącym ruszcie. Zostaną one wykonane po gotowaniu 1 do 3 minut na stronę.
* Tradycyjnym sposobem na krewetki devein jest wykonanie cięcia w kształcie litery V, który biegnie wzdłuż grzbietu. Zaletą tej metody jest to, że krewetki otwiera się jak motyl, jak grille. Szybszym sposobem na devein jest włożenie palców widelca w tył krewetki o głębokości około 1/4 cala, aby złapać żyłę, a następnie powoli i delikatnie wyciągnąć ją.* Aby uzyskać efektowną prezentację, łyżka salsy do oversize kieliszków do martini i zasłonić krewetki z boku szklanki.
Raichlen ' s Indoor! Grillowanie
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.