Chana Masala
Chana Masala może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten bezglutenowy i wegański przepis serwuje 4 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 6G tłuszczu i w sumie 146 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Mieszanka ciecierzycy, oliwy z oliwek, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 73%. Spróbuj chana masala, jak zrobić południowoindyjską Chana masala, pendżabski Chana masalan lub pendżabski chole masala / easy chana masala, oraz Kala chana curry, jak zrobić pendżabski Kala Chana masala dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu; podsmaż cebulę, aż zmięknie, około 5 minut.
Dodaj czosnek i smaż, aż będzie pachnący, około 1 minuty.
Wymieszaj ciecierzycę z płynem z puszki, sokiem z cytryny, kolendrą, kminkiem, garam masala i curry w mieszance cebuli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż płyn w większości odparuje, a sos zgęstnieje, 15 do 20 minut.
Wymieszaj szpinak z sosem i gotuj na wolnym ogniu, aż zwiędnie, jeszcze około 5 minut.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Dr. poluzować Dr. L Riesling z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Dr L Riesling
"...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie suchym Riesling... Po cytrynowym, zielonym jabłku, mokrym kamieniu i lekko kwiatowym aromacie następuje chrupiące, nasycone łupkiem podniebienie i wykończenie soczystych cytrusów i jabłek, olejów orzechowych, soli mineralnych i mokrego kamienia..."- Wine Advocate " to wino musi być jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. "Wprowadzający" Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się smakami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi sporą ilością orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif."- Magazyn Food & Wine