Cabernet-sos żurawinowy z figami

Cabernet-sos żurawinowy z figami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu Cabernet-żurawinowy z figami. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka cukru, żurawiny, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony Cabernet + Cytrusowy Sos Żurawinowy, Chrupki indycze z sosem żurawinowym Cabernet, oraz SOS żurawinowo-jagodowy Cabernet (wegański, bezglutenowy) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wino do wrzenia z figami w małym rondlu, a następnie zdjąć z ognia i strome figi, przykryte, do miękkości, około 30 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito do średnio ciężkiego rondla i rezerwy figi w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj żurawinę, cukier i skórkę do wina i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wyreguluj ciepło i nadal gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pęknie i mieszanina lekko zgęstnieje, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
CukierCukier
WinoWino
3
Zdjąć z ognia i wyrzucić pomarańczowe paski skórki, a następnie wymieszać z figami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
FigiFigi
4
Niech ostygnie całkowicie.
1
* Sos żurawinowy można przygotować 1 tydzień wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem, a w razie potrzeby, cienkie z ciepłą wodą.* Jeśli porcja 2 do 4 osób, przepis na sos można zmniejszyć o połowę, ale ponieważ sos żurawinowy utrzymuje się w nieskończoność w lodówce—i uważamy, że ten jest szczególnie pyszny-sugerujemy, abyś zrobił pełną ilość i cieszył się nią przez miesiące, aby przyjść z kurczakiem lub wieprzowiną, lub jako polewa na tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Cały KurczakCały Kurczak
TostyTosty
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawSos
Magazyn