Butterflied, suchy Solankowany pieczony indyk z pieczonymi warzywami korzeniowymi Panzanella

Butterflied, suchy Solankowany pieczony indyk z pieczonymi warzywami korzeniowymi Panzanella
Butterflied, suchy solankowy pieczony indyk z pieczonymi warzywami korzeniowymi Panzanellan to bez nabiału danie główne. Ten przepis zawiera 10 porcji z 727 kalorii, 95g białka, oraz 25g tłuszczu każdy. Za 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i weź ocet jabłkowy, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 99 godzin i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 90%, to danie jest ogromne. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony Na Sucho Z Solanką, Kurczak Pieczony Na Sucho Z Solanką, oraz Pieczone warzywa korzeniowe Panzanella z pieczoną czerwoną papryką winegret z granatów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku indyka: cztery dni przed podaniem umieść sól, szałwię, tymianek, ziarna czarnego pieprzu i ziele angielskie w młynku do przypraw i pulsuj, aż ziarna pieprzu i ziele angielskie zostaną grubo zmielone, 5 do 6 impulsów. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Połóż indyka piersią do dołu na dużej desce do krojenia z ogonem najbliżej Ciebie. Użyj noża elektrycznego lub wytrzymałych nożyc kuchennych, aby przeciąć jedną stronę kręgosłupa. Odwróć ptaka i odetnij drugą stronę kręgosłupa. Zarezerwuj kręgosłup na Zapasy podrobów. Wyrzuć wszelkie tłuste kieszenie lub nadmiar skóry znajdujący się wewnątrz indyka. Obróć pierś z indyka do góry i użyj pięty dłoni, aby docisnąć obie piersi, aż usłyszysz trzask i ptak lekko się spłaszczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Natrzyj przyprawioną sól po obu stronach indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
5
Umieść indyka na pół arkuszu wyłożonym papierem pergaminowym, piersią do góry z nogami biegnącymi długim bokiem patelni. Przechowywać bez przykrycia w lodówce przez 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Wyjmij indyka z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1
Umieść pasternak i brukiew w dużej nieprzywierającej brytfannie, wymieszaj z olejem roślinnym i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
PasternakPasternak
BrukiewBrukiew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Umieść jeden stojak na środku piekarnika, a drugi wystarczająco daleko poniżej, aby Brytfanna się zmieściła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Umieść indyka bezpośrednio na środkowym ruszcie piekarnika nogami prostopadłymi do metalowych prętów rusztu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Umieść brytfannę z pasternakiem i brukwią na ruszcie pod indykiem i piecz oba przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
BrukiewBrukiew
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Zmniejsz ciepło do 350 stopni F.
7
Dodaj czerwoną cebulę do pieczonych warzyw i wymieszaj, aby połączyć. Kontynuuj pieczenie zarówno warzyw, jak i indyka, aż termometr z sondą włożony do najgrubszej części piersi zarejestruje 155 stopni F, dodatkowe 40 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Wyjmij indyka z piekarnika na stojak chłodzący ustawiony w pół blachy i odpocznij przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodaj brukselkę, kostki chleba i czosnek do pieczonych warzyw, wymieszaj do połączenia i piecz przez dodatkowe 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
10
Wyjmij warzywa z piekarnika i natychmiast przełóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Wlej ocet jabłkowy do ciepłej brytfanny, wymieszaj i zeskrob z patelni zarumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
12
Sałatkę polać mieszanką octu, dodać tymianek i wymieszać. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
13
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
14
Pokrój indyka nożem elektrycznym i podawaj z panzanellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cały czarny pieprzcały czarny pieprz227Orzechy dowolne (posiekane)Brukselka, rozdrobniona na cienkim ostrzu do krojenia robota kuchennegoBrukselka, rozdrobniona na cienkim ostrzu do krojenia robota kuchennego21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony tymianeksuszony tymianek21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeże liście tymiankuświeże liście tymianku2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony4(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna227Orzechy dowolne (posiekane)obfity chleb na zakwasie lub wieloziarnisty, pokrojony w kostkę 1/2 cala i zarumienionyobfity chleb na zakwasie lub wieloziarnisty, pokrojony w kostkę 1/2 cala i zarumieniony680Orzechy dowolne (posiekane)pasternak, obrany i pokrojony w kostkę na kawałki 1/2 calapasternak, obrany i pokrojony w kostkę na kawałki 1/2 cala227Orzechy dowolne (posiekane)czerwona cebula pokrojona w kostkę na kawałki 1/2 calaczerwona cebula pokrojona w kostkę na kawałki 1/2 cala21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.szałwia przetartaszałwia przetarta11 funt cukinii,2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ziele angielskie całeziele angielskie całe6kgscały indyk, szyja i podroby usunięte i Zarezerwowane dla podrobówcały indyk, szyja i podroby usunięte i Zarezerwowane dla podrobów
TrudnośćEkspert
Gotowe W99 hrs, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia46
Magazyn