Buraki z koperkiem i orzechami włoskimi
Buraki z koperkiem i orzechami włoskimi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka koperku, pieprzu, octu jabłkowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Buraki z koperkiem i orzechami włoskimi, Prażone buraki z orzechami włoskimi, oraz Buraki Żółte Z Orzechami Włoskimi.
Instrukcje
Pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem.
Umieścić w szybkowarze 6-quart; dodać 2 1/2 szklanki wody. Zamknij pokrywę bezpiecznie; doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Zmniejszyć ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia; gotować 10 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić na 6 minut. Uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Buraki odcedzić i opłukać zimną wodą.
Drenaż; cool. Odciąć korzenie buraka; zetrzeć Skórki.
Buraki pokroić na pół pionowo; każdą połowę pokroić na 4 kliny.
Miejsce w średniej misce.
W małej miseczce połączyć ocet i kolejne 5 składników (przez pieprz); wymieszać trzepaczką. Powoli skropić olejem, stale mieszając trzepaczką, aż do dobrego połączenia. Wrzucić mieszaninę oleju z buraków; odstawić 15 minut, rzucając delikatnie od czasu do czasu. Wymieszać z koperkiem. Top z orzechami włoskimi tuż przed podaniem.